Na Domaši okradli rekreantov, na parkoviskách vykradli dve autá

02.08.2006 Celý región

Na Domaši okradli rekreantov:\r\nPolicajti zo Slovenskej Kajne vyšetrujú krádež vecí zo stanov na Domaši v kempe Krym. Doposiaľ neznámy páchateľ počas noci z p...
Na Domaši okradli rekreantov:
Policajti zo Slovenskej Kajne vyšetrujú krádež vecí zo stanov na Domaši v kempe Krym. Doposiaľ neznámy páchateľ počas noci z pondelka na utorok ukradol z dvoch stanov mobilné telefóny, kameru a finančnú hotovosť. 33 ročnému Sabinovčanovi vznikla škoda 20 500. - Sk a 56 ročnému mužovi z Nemecka 46 000. - Sk.

Počas tej istej noci došlo ku krádeži aj v kempe Tíšava. Zatiaľ neznámy páchateľ vošiel do jedného zo stanov, kde spali traja ľudia a odtiaľ ukradol príručnú kapsičku. Z nej vybral 3 900. - Sk a 6 000. - Kč a kapsičku nechal za stanom. 48 ročnému rekreantovi vznikla celkovo škoda 12 000. - Sk. Túto krádež vyšetrujú policajti zo skráteného vyšetrovania vo Svidníku.

Na parkoviskách vykradli dve autá:
Len pár minút stačí páchateľom nato, aby otvorili auto a ukradli z neho voľne položené veci. Tak tomu bolo aj v pondelok a včera na parkoviskách pred dvoma popradskými nákupnými centrami.
V pondelok podvečer stačilo 15 minút páchateľovi nato, aby vnikol do osobného auta a zo sedadla ukradol digitálny fotoaparát. Poškodenému 57 ročnému mužovi z Gánoviec vznikla škoda 5 000. - Sk.
Rovnako včera podvečer zatiaľ neznámy páchateľ v priebehu 15 minút otvoril osobné auto a ukradol z neho kožený kufrík s firemnými dokladmi a laptop. 51 ročnému Popradčanovi vznikla poškodením auta a krádežou škoda 6 300. - Sk a firme, ktorej patril laptop a doklady 20 000. - Sk.

Polícia preto upozorňuje občanov:
- aby nenechávali veci na viditeľných miestach v autách – auto nie je výklad
- auto nie je a ani nemôže slúžiť ako bezpečnostná schránka na úschovu vecí a predmetov
- nie je rozhodujúce či sa v aute nachádzajú viac či menej cenné veci, pri krádeži zväčša dochádza aj k poškodeniu auta, čo zvyšuje spôsobenú škodu
- nespoliehajte sa nato, že sa vzdialite iba na chvíľu, ku krádeži môže dôjsť aj behom krátkeho okamžiku.
 

Vyberte región

mark